Adatvédelmi irányelvek 1.

Tanfolyami hallgatók, honlap látogatók és vásárlók regisztrációja az Adatvédelmi irányelveknek megfelelően

Az „Információs Gyógyászat” honlap tanfolyami regisztráló hallgatójaként, érdeklődő regisztrálóként, vásárlóként kijelentem, hogy a Med-System Egészségügyi kft. (továbbiakban: Med-System) – hez kapcsolódó Adatvédelmi Tájékoztatót megismertem és annak tartalmát elfogadom, illetőleg tudomással bírok arról, hogy az adatvédelemmel kapcsolatos jogaim gyakorlására vonatkozó jogszabályok az alábbiak: az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, valamint az általános adatvédelmi szabályozásra vonatkozó 2016/679 EU rendelet.

  • Igen, az Adatvédelmi Tájékoztatót megismertem és annak tartalmát elfogadom

(Amennyiben nem fogadja el, úgy az „Információs Gyógyászat” honlap / Med-System regisztrációs szolgáltatás igénybevétele nem lesz elérhető az Ön számára és rendszerünk nem jogosult az Ön regisztrációját feldolgozni.)

Az Adatvédelmi Tájékoztató tartalmának megismerése és elfogadása után Önnek még hozzájárulását kell adnia ahhoz, hogy az „Információs Gyógyászat” honlap / Med-System kezelhesse az Ön személyes adatait a nyilvántartása érdekében. Ezen hozzájárulás hiányában az „Információs Gyógyászat” honlap / Med-System nem fogja tudni tárolni azokat a keletkező adatokat, amelyek az Ön személyéhez kötődnek.

Kijelentem, hogy az „Információs Gyógyászat” honlap / Med-System számára, hozzájárulásomat adom a regisztráció során általam megadott személyes adataim kezeléséhez, valamint a jogszabályi előírásoknak megfelelő feldolgozásához és továbbításához az alábbiak szerint meghatározott célra és tartalommal: a tanfolyamok igénybevétele és hírlevelek küldése céljából, jelen hozzájárulásom írásbeli visszavonásának időpontjáig, a következő adataimra kiterjedően: Nyilvántartási azonosító, Név, Cím, Tel., Email cím, Cégnév, Számlázási adatok.

  • Igen, hozzájárulok

(Amennyiben nem járul hozzá, úgy adatai nem kerülnek rögzítése és az „Információs Gyógyászat” honlap /  Med-System nem jogosult regisztrációját befogadni, és nem jogosult a folyamatos nyilvántartás igénybevétele tárgyában műveletet végezni.)

Adatvédelmi irányelvek 2. – Kik vagyunk

A weboldalunk címe: http://informacios-gyogyaszat.hu.

Tisztelt Látogatónk!

A regisztrációhoz kérjük, hogy olvassa el az Adatvédelmi Tájékoztatót majd a Tájékoztató végén jelölje be, hogy elolvasta és megértette annak tartalmát. Ezután jelölje be, hogy egyetért a Tájékoztatóban foglaltakkal. Amennyiben nem jelöli be, hogy elolvasta az Adatvédelmi Tájékoztatót és/vagy nem jelöli be, hogy egyetért vele, az esetben nem tudjuk adatait rögzíteni és nem tudunk Önnek értesítéseket küldeni.

  1. Amikor Ön az „Információs Gyógyászat” honlap tanfolyamaira, vásárlóként a Shop-ba vagy érdeklődő regisztrálóként jelentkezett eközben – önkéntes  és kifejezett hozzájárulása alapján, a regisztráció elvégzésével –  személyes adatait is átadja számunkra.
  2. Az „Információs Gyógyászat” honlapon szervezetünk a tudomására jutott személyes adatot az adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően meghatározott cél érdekében és kizárólag a cél eléréséhez szükséges mértékben és ideig kezeli. Az Ön adatait az adott szolgáltató Med-System Egészségügyi kft. (továbbiakban: Med-System) részére kerülnek átadásra, az Ön által önkéntesen elvégzett regisztráció célja és tartalma szerint.  Az adatok kezelője és az érintett adatbázis jogosultja minden esetben az adott szolgáltatást nyújtó szolgáltató.

Melyek azok a személyes adatok, amiket gyűjtünk és milyen céllal gyűjtjük ezeket

  • A kezelt adatok köre: a regisztrált felhasználók által a regisztráció során megadott, a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges adatok: Nyilvántartási azonosító; Név, Cím, Tel., Email cím. Cégnév, Számlázási adatok.

Hozzászólások

Hozzászólás beküldésekor a hozzászólási űrlapban megadottakon kívül begyűjtésre kerül a hozzászóló IP címe és a böngészőazonosító karakterlánc a kéretlen tartalmak kiszűrése céljából.

Egy személytelenített, az e-mail címből előállított karakterlánc (hashnek szokás nevezni) kerül továbbításra a Gravatar szolgáltatás felé, ha ez az oldalon használatban van. A Gravatar szolgáltatás feltételei az alábbi címen tekinthetőek meg: https://automattic.com/privacy/. A hozzászólás elfogadása után, a hozzászólásunk tartalma és a profil képünk is megjelenik nyilvánosan.

Média

Amennyiben regisztrált felhasználó által kerül kép feltöltésre a honlapra, kerülni kell az az olyan EXIF-eket, amelyekben GPS pozíció adatok is szerepelnek. A honlap látogatói ezeket letölthetik és kinyerhetik a helyadatokat a honlapon található képekből.

Kapcsolatfelvételi űrlapok tartalma

Nyilvántartási azonosító, Név, Cím, Tel., Email cím, Cégnév, Számlázási adatok.

Sütik

Ha hozzászólást adsz a honlapodon, bejelentkezve maradhatsz a megadott neved, e-mail-ed és webcímed eltárolásával egy sütiben. A tárolás a te kényelmi célokat szolgálja azért, hogy a következő hozzászóláskor ezeket az adatmezőket ne kelljen kitöltened. Ezeknek a sütiknek a lejárati ideje 1 év.

Ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és be is vagyunk jelentkezve erre a honlapra, akkor átmeneti sütiket állítunk be, annak érdekében, hogy megállapítsuk, hogy a böngésző elfogadja-e a sütiket. Ezek a sütik nem tartalmaznak személyes információt, és törlődnek, ahogy bezárjuk a böngészőt.

A honlapra történő bejelentkezéskor több sütit hozunk létre, amely elmenti a bejelentkezési információt és a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit. A bejelentkezési sütik két napig érvényesek, a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit tároló süti egy évig. Amennyiben az “Emlékezz rám” opciót bejelöljük, a bejelentkezés két hétig folytatódik. Kijelentkezéskor a bejelentkezési sütik eltávolításra kerülnek.

Amennyiben bejegyzést vagy oldalt szerkesztünk, egy újabb sütit tárol el a böngészőnk. Ez a süti nem tartalmaz személyes adatot, egyszerűen csak a bejegyzés azonosító számát tárolja, amelyet szerkesztettünk. Egy nap múlva jár le az érvényessége.

Más honlapokról származó beágyazott tartalmak

A honlapon elérhető bejegyzések külső forrásból származó beágyazott tartalmakat (pl. videók, képek, cikkek stb.) használhatnak. A külső forrásból származó beágyazott tartalmak pontosan úgy viselkednek, mintha meglátogattunk volna egy másik honlapot.

Ezek a webhelyek lehetséges, hogy adatot gyűjtenek a látogatókról, sütiket vagy harmadik féltől származó követőkódot használnak, figyelik a beágyazott tartalommal kapcsolatos felhasználói viselkedést, ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és be vagyunk jelentkezve az oldalra.

Analitika

  1. Az adatkezelés technikai és személyi feltételeit, valamint a követendő eljárási rendet azon cél érdekében határoztuk meg, hogy adatkezelésünk a lehető legbiztonságosabb legyen. Az adatok feldolgozása elsősorban informatikai eszközökkel történik, részben manuális és részben gépi rögzítéssel.
  2. Az adataihoz kizárólag az adatvédelmi jogszabályok betartására és titoktartásra kötelezett kötelezettséget partnerek és saját munkatársaink, a feladatuk ellátásához, illetve az Ön által igénybe vett szolgáltatás teljesítéséhez, kérdésének, észrevételének megválaszolásához szükséges mértékben férnek hozzá.

Kivel osztjuk meg a felhasználói adatokat

  1. Az Ön által önkéntesen végzett regisztráció valamint személyes adat módosítása során megadott adatok, valamint az automatikusan képződő technikai adatok, fizikailag a szoftver szerverén keletkeznek és tárolódnak (a cég elnevezése: Hosting-Solutions Számítástechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság, székhely: 1041 Budapest Závodszky Zoltán u 29. email: info@hosting-solutions.hu). Személyes adatai kizárólag az itt meghatározottak szerint kerülnek kezelésre és továbbításra.
  2. Személyes adatai (vagyis azok az adatok, amelyek az Ön személyével kapcsolatba hozhatók) a következő módokon kerülhetnek a kezelésünkbe:
  3. az internetes kapcsolat fenntartásával összefüggésben az Ön által használt számítógéppel, böngészőprogrammal, internetes címmel, a látogatott oldalakkal kapcsolatos technikai adatok (cookies = sütik) automatikusan képződnek számítógépes rendszerünkben.
  4. a regisztráció során az un. Adatlap kitöltésével Ön adja meg nevét, elérhetőségét és más adatait.
  5. Nyilvántartási rendszerünket úgy alakítottuk ki, hogy az megfeleljen a vonatkozó adatvédelmi jogszabályok tartalmi és formai követelményeknek. Ennek során arra törekedtünk, hogy az Ön személyes adatainak kezelése csak a szolgáltatásaink igénybevételéhez szükséges mértékben, illetve az Ön rendelkezésének megfelelően, egyúttal a hatályos törvényi rendelkezések maradéktalan betartásával történjen.

Mennyi ideig őrizzük a személyes adatot

Ha hozzászólunk, a hozzászólás és annak metaadatai nem meghatározható ideig a rendszerben maradnak. Ennek célja, hogy az összes ezt követő bármely hozzászólás általunk megismertté és jóváhagyottá váljon, azaz ne kerüljön fel a moderálandó hozzászólások listájára.

A honlapon regisztrált felhasználók (ha vannak ilyenek) személyes adatai a saját felhasználói profiljukban is tárolásra kerülnek. Minden felhasználó megtekintheti, szerkesztheti vagy törölheti a személyes adatait bármikor (kivéve, hogy nem változtathatja meg a saját felhasználói nevét). A honlap rendszergazdái ezen információkat szintén megtekinthetik és szerkeszthetik.

Milyen jogokkal rendelkezik a felhasználó a saját adatai kapcsán

A weboldalon regisztrált fiók vagy hozzászólás írása esetén kérhető a személyes adatok export fájlban történő megküldése, amely bármilyen adatot tartalmaz, amit korábban a felhasználó rendelkezésünkre bocsátott. Kérhető továbbá, hogy bármilyen korábban megadott személyes adatot töröljük. Ez nem vonatkozik azokra az adatokra, amelyeket adminisztrációs, jogi vagy biztonsági okokból kötelező megőriznünk.

Hová továbbítjuk az adatokat

A látogatók által beküldött hozzászólásokat automatikus spamszűrő szolgáltatás ellenőrizheti.

  • Az adatkezelő címe: Med-System Egészségügyi kft. 1077. Bp. Csányi u. 3.
  • Az adatkezelő elérhetősége: tel; +361-3223-915 email: info@biodent.hu / korblertarsasag@gmail.com
  • Az adatkezelés jogalapja: 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 5. § (1) bekezdés a) Az érintett hozzájárulása.

Kapcsolati adatok

Ha Ön kérdést kíván feltenni vagy megosztja velünk véleményét, a kapcsolatfelvételre alkalmazandó e-mail cím a következő: info@biodent.hu és vagy korblertarsasag@gmail.com

További információk

Ez a tájékoztató a tanfolyami képzések tartalmi és formai megfelelőségével, a hírlevelek küldésével, valamint az egyéb regisztrációval kapcsolatos adatvédelmi információkat tartalmazza.

  • Hozzájárulás az adatkezeléshez: A regisztrált regisztrációnál kifejezetten hozzájárulását adja az általa önkéntesen megadott személyes adatainak kezeléséhez.
  • Az érintettek köre: regisztrálandó tanfolyami hallgatók, érdeklődő regisztrálók és a Shop vásárlók.

Hogyan védjük a felhasználói személyes adatokat

Szervezetünk az adatok kezelésekor és az adatkezeléssel kapcsolatos tevékenysége során  az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv. (továbbiakban: Info tv.) és a 679/2016 EU rendelet (General Data Protection Regulation, röviden: GDPR) rendelkezéseinek, illetve a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (továbbiakban: NAIH) tevékenysége során kialakult adatvédelmi gyakorlatnak megfelelően jár el, a hatályos jogszabályok előírásait betartja, illetve az adatvédelemhez kapcsolódó fontosabb nemzetközi ajánlásokat is figyelembe veszi.

Érvényben lévő eljárások adatkezelési sérelmek esetén

Szervezetünk a vonatkozó kérelem esetén tájékoztatja az kérelmező felhasználót arról, hogy az adatokat ki kezeli, illetve dolgozza fel. Továbbá szervezetünk biztosítja, hogy a felhasználó személyes adatait a felhasználó írásban megküldött kérelmére bármikor módosítja, illetve az Adatvédelmi szabályzatában meghatározottak szerint a felhasználó részére, a felhasználó vonatkozó kérelme szerint hordozhatóvá teszi, elfelejteti és/vagy törli.

Milyen harmadik féltől származó adatokat kapunk

Harmadik féltől származó adatokat nem kezelünk, ilyeneket nem kapunk. Az adatgyűjtés során: a tanfolyami hallgatók, az érdeklődők, és a Shop vásárlók, regisztrálók nyilvántartásának adatait kapjuk.

Milyen automatizált döntéshozatalt és/vagy profilalkotást végzünk a felhasználói adatokkal

  • Az adatkezelés időtartama: az elektronikusan tárolt személyes adatok a szolgáltatás igénybevételét követően kifejezetten csak egyéni kérésre törlődnek. A szolgáltató fenntartja a jogot, hogy az egyéni adatokat módosítsa, illetve korrigálja, amennyiben azok két-, vagy többértelműek, illetve értelmezhetetlenek és akadályozzák a szolgáltatás rendeltetésszerű működését.

Szabályozott iparág közzététele

  • Adatvédelmi ügyek esetén felügyeletet gyakorló szerv: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH, www.naih.hu ).
  • Jelen tájékoztató a felhasználóink nem nyilvánosságra szánt személyes adatainak védelmével kapcsolatos. Amennyiben valaki önszántából nyilvánosságra hozza saját személyes adatait vagy azok egy részét, az ilyen információkra jelen tájékoztatásunk hatálya nem terjed ki.
  •