Erich Körbler osztrák tudós által feltalált un. „Bioindikátor” valójában egy vízszintes inga. Egyszerűen kimutathatók vele a pozitív, az éltető és a negatív, a káros sugárzások. Igazából ezek a rezgések, ezek az elektromágneses hullámok bennünk keletkeznek, amikor kézbe veszünk például egy almát, egy gyógyszeres dobozt, megérintünk egy személyt. A Bioindikátor mozgása antennaként jelez és vizuálisan tudatosítja nekünk, a bennünk lejátszódó elektromágneses hullám rezonanciákat, a konvergenciát és a divergencia mértékét.

Mivel Körbler elektromérnök volt, 1988-ban, mikor elkészítette az első „Bioindikátort” (akkor még nem ez volt a neve, csak egyszerűen; egykezes vízszintes inga) és elkezdte tanulmányozni annak működését, számára is meglepetés volt, hogy az inga mozgása a hullámtan fogalmaival leírható.

Amit látunk az inga mozgásánál az a konvergáló és divergáló elektromágneses hullámok egymásra hatásának a következménye (konvergáló hullámokról beszélünk, amikor a különböző elektromágneses sugárzások egymás hatását erősítik, a divergencia pedig az egymásra ható hullámok hatásának különböző mértékű gyengítése, gátlása).

A bioindikátor fogója egy fa nyél, mely egy hajlékony teflon anyagból készült vékony rúdban folytatódik és egy fa gömbben végződik. A teszteléseknél a vízszintes mozgás a konvergencia, nem túl szép-, vagy inkább nem túl megfelelő magyar szóval együtthatás, együttműködés jele, amikor pedig az inga jobbra, vagy balra forgó mozgásokat, illetve függőleges kilengéseket végez, az a különböző mértékű divergencia megjelentetése.

Mik a Körbler-féle Bioindikátor előnyei a hagyományos ingákkal szemben?
– Egykezes inga – a legtöbb inga használatához mindkét kézre szükség van.
– A válaszai mindig adekvátak – a legtöbb ingát be kell „hangolni” az adott helyhez, személyhez, feladathoz. A Bioindikátor „válaszainál” az IGEN és a NEM különböző fokozatai mindig ugyanazok.
– Használata, szinte mindenki számára könnyűszerrel elsajátítható. Azért szinte, mert a tapasztalatok szerint körülbelül 20 emberből egynél nem, vagy lassabban „indul be” az inga működése.
– Az inga mozgása és a válaszai, rövid alapképzést követően, mindenki számára érthetőek.

A Bioindikátor tulajdonképpen egy antenna szerű rezonátor, ami felerősíti és érzékelhetővé teszi azokat a nem látható elektromágneses rezgéseket melyeket nagyon sokszor érzünk, de ezt az érzékelő képességünket a „civilizáció” következtében mára már elvesztettük.

Példa az alkalmazásra;

Amikor a bal kezembe fogok például egy almát és az ingával közelítek felé, akkor az inga fejének mozgása a következő lehet; köröz balra vagy köröz jobbra, függőlegesen vagy vízszintesen leng ki.

Ha vízszintesen leng ki, az azt jelzi, hogy az alma (elektromágneses) kisugárzása és a saját szervezetem (elektromágneses) kisugárzása harmonizál, az alma szinte belém simul. A szervezetemnek semmilyen ellenérzése nincs „vele” szemben.

De ha az inga a többi mozgásformák valamelyikét mutatja, azok az „ellenérzés” különböző fokozatai, a legrosszabb az „inverz” hullámot jelentő függőleges mozgás.

NAGYON FONTOS! Csak azt az élelmiszert, italt, kozmetikumot szabad megenni, meginni, magunkra kenni, amikor a tesztelésnél a Bioindikátor VÍZSZINTESEN jelez, minden más esetben kerülendő.

Bioindikátor – A hatodik érzékelési módszer