A JELGYÓGYÁSZAT alapelemei – A földsugárzás

Az Erich Körbler-féle elektromágneses sugárzást átalakító lepedő.

A sötétnarancs-sárga színnel nyomott pamutlepedő a földsugárzás módosítására, kiszűrésére szolgál. Körbler az elektromágneses sugárzásról és a finom energiákról szóló elmélete szerint –  amiért 1989-ben Brüsszelben megkapta az Eureka Gold Medal-t, az európai tudományos kutatási díjat –  a nyomtatott minták elrendezésének köszönhetően, a lepedőn a geopatikus sugárzás nem tud keresztül hatolni. Energiaelméletének ez volt az első gyakorlati alkalmazása, ez egyben az orvoslás új korszakának kezdetét jelentette, melyben az ingerekre adott válaszreakciók állnak a gyógyítás  előtérében.

 

Mi a geopatikus sugárzás és miért káros az élő szervezetre?

A földsugárzások, más néven az un. geopatikus sugárzási zónák a legkülönfélébb természeti, fizikai jelenségeket foglalják magukban. Ezek a fizikai jelenségek például a Föld mágneses erőterének megváltozását idézhetik elő. Ilyenek a vízerek, a mágneses mezőrácsok, mint például a globális vagy diagonális Hartmann – háló, a törésvonalak, stb. Ezek a jelenségek kedvező vagy kedvezőtlen hatást gyakorolhatnak a növényekre, az állatokra és az emberekre.

A Földsugárzások az élővilág sugár terhelésének kb. 60 %-át adják! Környezetünk folyamatosan bocsájt ki különféle intenzitású sugárzásokat, melyek hatásai lehetnek hasznosak és károsak is. Radiesztéták szerint, a betegségek 60-80 %-a összefüggésbe hozható a földsugárzásokkal. Minél hosszabb ideig tartózkodunk a káros sugárzási zónákban, annál nagyobb a valószínűsége valamilyen krónikus betegség kialakulásának. A geopatikus sugárzások káros hatásai összeadódnak, a legalább napi 4-5 órás sugárzási sávban való tartózkodás, 4-5 év alatt már diszharmonikus működéseket, krónikus fájdalmakat, szervi panaszokat, majd 8-10 év alatt súlyos betegségeket okozhatnak.

A földsugárzások egyrészt a szervezetben lévő vízre hatnak a folyamatos negatív információkkal. Ennek eredményeként átstrukturálódnak a sejtek és a kötőszöveti rendszer. A másik út az idegrendszerre, az idegrostokra és a szervezet energetikai hálózatára kifejtett gátló hatás.

A geopatikus sugárzások típusai, a rácskereszteződések

Az egyik globális hálózatot, az un. Hartmann-hálót dr. Ernst Hartmann orvos és radiesztéziás szakember írta le először 1954-ben. (Valójában elsőként 1930-as évek végén Csalány Ferenc és dr. Hernádi Mihály egymástól függetlenül fedezte fel. A tudományos világ mégis a német geobiológus orvosról nevezte el 1956-ban.) Ez a rácszerű elektromágneses mező az egész Földet behálózza. A Hartmann sugárzás a Föld pozitív és negatív mágneses erőtereinek a találkozási pontjain jön létre és egy északi-déli, keleti-nyugati irányultságú térrács rendszert alkot. Hasonlóan kell elképzelni, mint a szélességi és hosszúsági fokokat a térképeken, azonban ez a rácsszerkezet sűrűbb annál, átlagosan a mi földrajzi szélességünkön kb.  2,4 x 2 m-es négyzetrácsokat alkot, a sávok szélessége 25-30 cm. A legveszélyesebbek a kereszteződések, ezeken a helyeken a legerősebb a sugárzó zónák interferenciája, térörvénye és az egészség károsító hatása.

A Hartmann sugárzás hatásai

Általában gyulladásos betegségek. Ha fejet érinti a sugárzás hosszabb időn keresztül, fejfájás, idegesség, látás és halláskárosodás, ha a szív és tüdő tájékon akkor ritmuszavar, vérnyomás növekedés és krónikus megbetegedések, például légúti problémák, ha a has területén akkor a hasnyálmirigy betegségei, cukorbetegség, gyomorsav problémák, epe- és májfunkció zavarok, ha az alhason, akkor kismedencei problémák, például nőknél meddőség, vagy koraszülés jelentkezhet. Általában jellemző az adott gerincszakasz (nyakmerevség, hát fájdalmak, deréktáji panaszok, lumbágó), vagy a sugárzás területébe eső ízületek problémái (csípőízület-térd-könyök-váll reumás- és ízületi gyulladásai). Mivel a káros sugárzások hatása az évek alatt összeadódik, úgy gondolnánk, hogy elsősorban az idős korúak az érintettek. Valójában az újszülöttek is a kritikus csoportba tartoznak. Ugyanis a kisbaba 2-3 hónapos koráig mozdulatlanul tölti a nap java részét, ott ahova leteszik. Ha éppen Hartmann-sávba kerül, képtelen nyugodtan aludni, éjszaka szüntelenül sír és az alvása nappal a déli órákra korlátozódik, amikor a leggyengébb a Hartmann sugárzás hatása.

Curry-rács hálózat

A dr. Manfred Curry által felfedezett rácshálózat hasonló a Hartmann hálóhoz, de ennek sávjai 45 fokos szöget zárnak be az észak – déli iránnyal. Nagysága kb. 3,5×3,5 méter és 30-50 cm széles a sávja, sűrűsége északról és délről az egyenlítő irányába csökken, ugyanúgy mint a Hartmann háló elemei. Itt is a rácsok kereszteződési pontjai jelentenek problémát szervezetünknek. Közép-Európában kb. 2-4 méterenként található egy-egy ilyen kereszteződési pont. Ezek a sávok csak az arra érzékeny embereknél okoznak problémát. A kereszteződés rezonanciája, ha a fejen megy keresztül, főleg az idegrendszerre hat (pánikbetegség,  fejfájás, idegesség, látásromlás). A testen a kereszteződések hasonló hatásúak, mint a Hartmann kereszteződések.

Ley vonalak

Az angol Alfred Watkins munkássága nyomán kapták ezek az energia-áramlási csatornák a Ley-vonalak elnevezést (újabb kutatók; I. T. Sunderson, Ny. Goncsarov, P. Devereux).  A Föld különböző tájain más-más a nevük; Istenek ösvényei, Sárkány-vonalak, Tündérösvények, Magyarországon Szent György vonalak stb.  Általában búcsújáró helyek, vagy csodálatos látomások, jelenések, illetve gyógyforrások helyszínei, (pl. Stonehenge, Lourdes). A vonalak átlagos szélessége minimum 2 m, de mértek már 20 métert is. A vonalak mentén elektromos töltésáramlást is kimutattak. A Ley-vonalak rendszere szorosan összefügg a föld mágneses térével, a naptevékenység, a föld mágnesség változás hatására a vonalak energiatartalma is ingadozik, de a fővonalak helye hosszútávon megmarad, állóhullámokként viselkedik. Átmenetileg lehet serkentő, élénkítő hatású, de állandó tartózkodásra nem alkalmas. A jelenséget túltöltődésnek hívják, mely az idegrendszer egészére hat, migrén, fejfájás, idegesség fordulhat elő, megemelkedik a vérnyomás, változik a hormon háztartás, hasnyálmirigy-, szív-, érrendszeri-, vastagbél problémák léphetnek fel, a végtagokon ödéma,  izomhúzódások, görcsök. A gyerekek ezt a túltöltődést aktivitással, állandó mozgással próbálják meg levezetni.

Vízerek geopátiás hatása

Ide tartoznak a földkéreg mélyében futó természetes folyók, patakok, erek, de nem tartoznak ide a mesterséges vízvezetékek, csatornák stb. A vízerek helye ritkán változik, erre leginkább geológiai események, például földrengés esetében kerülhet sor. Ahol a víz áramlása súrlódást idéz elő a földkéreggel érintkezve, megváltozik az elektromágneses erőtere. A vízérsugárzás gátolja a sejtek és a szervek működését vagy túlműködéseket okoz, például a vízér kereszteződés, vagy a dupla vízér. Az összes geopátiás sugárzás közül ennek a legerőteljesebb a hatása az élő szervezetekre. A következő betegségekkel hozták eddig összefüggésbe; leukémia, Parkinson-kór, sclerozis multiplex, veseelégtelenség, Bechterew kór, továbbá gyomorvérzés, érszűkület, tüdőbetegség, asztma, szürke hályog, lábon vérellátási-, ízületi problémák, reuma. A kezdeti panaszok legfőbb jellemzője a kimerültség és a fáradtság.

Törésvonalak és geológiai rések

A törésvonalaknál a különféle, a földkéregben található anyagok potenciálkülönbségükből adódóan szintén módosítják a természetes földmágnesességet. A törésvonalak lehetnek láthatók vagy láthatatlanok. A geológiai repedések, rések lehetnek egyben vízerek is. A vonalak alakja változatos, kiszámíthatatlan, de lehet kagylós is. Általában 1-2 cm szélességűek, de előfordulhat ennél szélesebb is.
Fejen jellemző a pánikbetegség, idegesség, halláskárosodás, látásromlás, rossz és gyakori álmok. Mellkason a tüdő megbetegedései, szívritmuszavar, de mozgásszervi- és gerinc problémák is megjelenhetnek. Földrengések, földmozgások után célszerű ellenőrző méréseket végezni, mert törésvonalak helyzete megváltozhat.

Mik a vortexek?

A vortexek energia örvények, általában balra forgató spirális hullámok, amelyeket különböző földsugárzás típusok (Ley, Hartmann, Curry, törésvonal, vízér) találkozása és egymásra hatása hoz létre. A vortex középpontja a vízérnél is károsabb az élő szervezetekre.

Nők, gyerekek, idősek

A geopatikus zónák elektromágneses káros hullám kisugárzása megzavarja a test normális elektromágneses viszonyait, önszabályozó mechanizmusait. A sejtszintű kommunikáció blokkolódik, a testet egy diffúz káros elektromágneses hullám „zaj” zavarja folyamatosan, ez negatív hatással van a szervek működésére is. A nők a Föld mágneses terének változásaira különösen érzékenyen reagálnak, mert hormonális rendszereik sokkal érzékenyebbek, mint a férfiaké. A nők fogamzó képességét, a petefészek működését, a peteérés folyamatát is döntően befolyásolják a káros földsugárzások. A nők mellett a gyerekeket érinti legérzékenyebben a földsugárzás, szervezetük fejlődőfélben van. Éjszaka gyakran sírva ébrednek, rémálmaik vannak és megmagyarázhatatlan okok miatt kiesnek a kiságyból, az ágy egyik végébe húzódnak, csikorgatják fogaikat, problémáik vannak a tanulással és nehezen tudnak koncentrálni, a nehezen kezelhető gyerekek közé tartoznak az iskolában, hiperaktívak, figyelem hiányosak. Rolf Gordon „Are You Sleeping in a Safe Place? – Biztonságos helyen alszik?” című könyve, napjainkban már a 7. kiadását éli meg, részletesen elemzi a kockázati tényezőket.

Felnőtteknél az élet során változik a terhelhetőség és az önszabályozó funkciók hatékonysága, ezért változik a földsugárzásokkal szembeni érzékenység is. Lehet valaki sokáig panaszmentes, de egy idő után a negatív sugárzások hatása összeadódik, a szervek harmonikus működése felborul és egyre nehezebben tudjuk kiegyenlíteni a különféle eredetű stressz-hatásokat, megjelenik a krónikus betegség.

A geopátiás sugárzások kiküszöbölése

A geológiai jellegű zavaró mezőket nem lehet egyszerűen megszüntetni. Fenntartással kell fogadni a különféle „árnyékolási” módszereket, pl. a parafából készült matracokat, stb. A vasbeton építkezés nem árnyékol, csak összezavarja a sugárzásokat. Egy garantált megoldás létezik, ha fennáll  a negatív sugárzás, át kell helyezni a fekhelyünket, meg kell változtatni a szoba berendezését.

A zavarómezők felkutatásában az inga különleges, központi helyet foglal el.

Hogy jelzi a bioindikátor a földsugárzást?

A bioindikátor megbízható segédeszköz a föld sugárzási viszonyainak felderítésében. Ha a jobb kezünkben tartjuk és a bal tenyerünket a föld felé fordítjuk akkor a pálca elkezd kilengeni. Mindegy, hogy hol, milyen helyen állunk valamilyen határozott mozgást mutat. Valójában a bioindikátor azokat a jelzéseket erősíti fel, melyek a tenyerünkön keresztül a testünkbe érkeznek. Ha rendszeresen használjuk, akkor az érzetek tudatosulnak és már segédeszköz nélkül is megérezhetjük a földsugárzás változásait. Mindez csak gyakorlás kérdése, az alapképesség mindenkiben benne van. Ha folytatjuk a mérést, egy lépést teszünk előre és figyeljük a pálca mozgását, majd megint egy lépést és így tovább, amíg például a lakásunkat fel nem térképezzük. Célszerű a mérés megkezdése előtt egy alaprajzot készíteni és a mérési eredményeket azon bejelölni; balra forgás, jobbra forgás, vízszintes – függőleges mozgás. Ezután elkészíthetjük lakásunk geopátiás térképét. Egészségre ártalmasak azok a területek, ahol a pálca balra forgó, vagy még inkább, ha függőleges mozgást végez. A mérést másnap, majd harmadnap ismételjük meg, ha a káros területek nem változtak, akkor mindenképpen célszerű a lakás átrendezése. Elsődleges az ágy helyzete, mert életünk közel 1/3-át ott töltjük, a másik pedig, ha otthon ülő munkát végzünk az íróasztalunk, székünk pozíciója. A lakás ilyetén átrendezése a legjobb módszer a káros földsugárzás elkerülésére. Ugyanakkor munkahelyünkön – ha ülőmunkát végzünk, ahol szintén hosszú órákat töltünk helyhez kötve ­- szintén célszerű lenne a földsugárzási viszonyok felmérése.

A kereszt mintázat megszünteti a káros földsugárzást?

Felmerül a kérdés, ha a földsugárzás mérhető, a lakás átrendezhető, az ágy áthelyezhető, akkor mi értelme van például a Körbler által feltalált és az elmúlt több, mint 25 évben ezrek által használt keresztmintás lepedőnek. Ennek magyarázata egyszerű. Az egyenlőszárú kereszt, mint jel és forma hatásáról korábban már beszéltünk (szeptemberi cikk). A keresztek formája egy energiaáramlás örvényt hoz létre, mely minden rajta keresztülhaladó sugárzást módosít, szétszór. A hangsúly a „minden” szón van, nincs tekintettel a sugárzásoknak, az elektromágneses hullámoknak az élő szervezetre kifejtett hatására. A kialakuló örvény ugyanúgy szétszórja a káros és a nem káros hullámokat is, ezáltal egy energetikailag semleges teret hoz létre. Erich Körbler is erre a célra javasolta, olyan helyszínekre, ahol nincs lehetőségünk az átrendezésre, de mégis nyugodtan szeretnénk pihenni, ilyenek a szállodák és a kórházak elsősorban.

Dr. Csiszár Róbert

további információk;

facebook; Körbler Társaság

korblertarsasag@gmail.com